Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.
Bijna iedereen herinnert zich van zijn of haar jeugd nog wel een adresje waar een prachtige kaboutertuin was gecreëerd. Je weet wel zo'n voortuin vol met draaiende molens, paddestoelen, tuinbeelden en heel, heel veel tuinkabouters. Het fascinerende van de tuinkabouters was dat er geen één hetzelfde was. Ze varieerden vaak niet alleen qua kleding, maar ook qua werkzaamheden of bezigheden. Zo had je de zogenaamde vissende tuinkabouter met vishengel. Deze zaten dan keurig netjes tussen de plantjes rondom de vijver. Iets verderop stonden vaak de arbeiders. Ja, het leeuwendeel van de kabouterbevolking bestaat namelijk uit hardwerkende kabouterbeelden! Denk hierbij aan de kaboutertjes met pikhhouweel en schep. Natuurlijk had je er ook altijd van die luie donders tussen zitten. Zij gaven het kabouterdorp nou nét die realistische draai waardoor je als kind uren naar zo'n tuin kon blijven kijken en heerlijk kon wegdromen en fantaseren.
Voor al die mensen die nog zulke mooie herinneringen aan die kaboutertuintjes hebben, hebben wij goed nieuws. Het kabouter beeld tijdperk breekt weer aan en de kaboutertuin is nog nooit zo populair geweest. Maak een keus uit onze gigantische collectie tuinkabouters en ontwerp je eigen kabouterdorp! Het samenstellen van een sfeervolle tuin vol met tuinkabouters is niet makkelijk, maar wel erg leuk! Let bij het ontwerp van je tuin ook op de soorten planten en andere tuinaccessoires die je in je voor of achtertuin wilt verwerken. Want alleen zo creëer je zelf de mooiste sprookjestuin van de stad. Een blikvanger, niet alleen voor jezelf, maar ook voor voorbijgangers. Zet er desnoods een paar fluitende tuinkabouters tussen. Deze werken op een bewegingssensor. Zodra de sensor een beweging waarneemt, begint de kabouter naar de voorbijganger te fluiten. Een aandachttrekkende grap, die eigenlijk altijd een lach op gezichten creëert.
Tuinkabouters zijn kleine beelden die al jarenlang populair zijn in Nederlandse tuinen. Ze hebben hun oorsprong in Duitsland, waar pottenbakker Philip Griebel de eerste kabouters voor de tuin ontwierp. Tuinkabouters hebben vaak een aantal gemeenschappelijke kenmerken. Zo zijn ze meestal tussen de 20 en 40 centimeter groot en gemaakt van keramiek of kunststof. Ze hebben doorgaans een witte baard, rode puntmuts en groene kleding aan. Vaak houden ze iets vast dat past bij hun beroep of hobby. Denk hierbij aan een hamer voor de klusjesman of een hengel voor de visser. Tuinkabouters worden vaak geassocieerd met geluk en bescherming. In veel culturen werden ze gezien beschermers tegen kwade geesten. Door een kabouter in je tuin te plaatsen zou je dus het geluk kunnen aantrekken en jezelf beschermen tegen onheil.Daarnaast worden tuinkabouters ook wel gezien als een symbool van creativiteit en speelsheid. Door hun vrolijke uitstraling brengen ze een glimlach op het gezicht van menig voorbijganger.